Túto som robila na skúšky z dvojmesačného cukrárskeho kurzu v Trenčíne. Skúšky pozostávali z teoretickej a z praktickej časti. Pričom práve tá praktická bola voľná časť. Mohli sme „napiecť“čokoľvek, čím by sme sa radi odprezentovali a tak som vsadila na úplnu jednoduchosť chutí a zároveň dokonalosť textúry.
Poďte si spolu so mnou pripraviť túto lahodnú banánovo krémovú krásku 😉
Na jej prípravu vo forme o priemere 22cm budeme potrebovať cesto na korpus:
1 1/2 hrnčeka makadamových orechov
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
štipku soli
3PL svetlého agáve sirupu
1ČL vanilkového extraktu
1PL rozpusteného kokosového oleja
Na krém:
3 hrnčeky (cez noc namočených) kešu orechov
2 hrnčeky banánového pyré (popučené banány)
1/2 hrnčeka svetlého agáve sirupu
2 ČL vanilkového extraktu
1 PL citrónovej šťavy
štipka soli
1/2 hrnčeka rozpusteného kokosového oleja
1 hrnček rozpusteného kakaového masla
Pracovný postup:
Korpus si pripravíme tak, že vo food procesore rozmixujeme makadamové orechy, strúhaný kokos a soľ až nám vznikne ako keby hrubšia konzistencia múky. Ďalej do tejto zmesi pridáme agáve sirup, kokosový olej a vanilku. Mixér sa nebojíme pustiť na plné otáčky, aby sa nám všetky prísady dobre premiešali. Mokrý korpus vtlačíme na dno tortovej formy o priemere 22cm s vyberateľným dnom.
Banánovo-krémovú náplň pripravíme tak, že opäť v mixéri (G21) vymiešame všetko dokopy okrem kokosového tuku a kakaového masla. Tieto „stužovače“ vždy pridávame až v poslednej fáze mixovanie, pomaly a postupne. Hotový krém vylejeme na korpus a dáme do chladničky, ideálne opäť cez noc a ráno dozdobíme.
Na dozdobenie použijeme sezónne čerstvé ovocie, jedlé kvety či čokoládové ozdoby.
Verím, že sa Vám tortička vydarila.
Prajem Vám príjemné chvíle pri jej ochutnávaní 😉
Dobrú chuť!
…s láskou Ali