Banánovo krémová

by Ali

Túto som robila na skúšky z dvojmesačného cukrárskeho kurzu v Trenčíne. Skúšky pozostávali z teoretickej a z praktickej časti. Pričom práve tá praktická bola voľná časť. Mohli sme „napiecť“čokoľvek, čím by sme sa radi odprezentovali a tak som vsadila na úplnu jednoduchosť chutí a zároveň dokonalosť textúry.

Poďte si spolu so mnou pripraviť túto lahodnú banánovo krémovú krásku 😉

Na jej prípravu vo forme o priemere 22cm budeme potrebovať cesto na korpus:

1 1/2 hrnčeka makadamových orechov

1/2 hrnčeka strúhaného kokosu

štipku soli

3PL svetlého agáve sirupu

1ČL vanilkového extraktu

1PL rozpusteného kokosového oleja

Na krém:

3 hrnčeky (cez noc namočených) kešu orechov

2 hrnčeky banánového pyré (popučené banány)

1/2 hrnčeka svetlého agáve sirupu

2 ČL vanilkového extraktu

1 PL citrónovej šťavy

štipka soli

1/2 hrnčeka rozpusteného kokosového oleja

1 hrnček rozpusteného kakaového masla

Pracovný postup:

Korpus si pripravíme tak, že vo food procesore rozmixujeme makadamové orechy, strúhaný kokos a soľ až nám vznikne ako keby hrubšia konzistencia múky. Ďalej do tejto zmesi pridáme agáve sirup, kokosový olej a vanilku. Mixér sa nebojíme pustiť na plné otáčky, aby sa nám všetky prísady dobre premiešali. Mokrý korpus vtlačíme na dno tortovej formy o priemere 22cm s vyberateľným dnom. 

Banánovo-krémovú náplň pripravíme tak, že opäť v mixéri (G21) vymiešame všetko dokopy okrem kokosového tuku a kakaového masla. Tieto „stužovače“ vždy pridávame až v poslednej fáze mixovanie, pomaly a postupne. Hotový krém vylejeme na korpus a dáme do chladničky, ideálne opäť cez noc a ráno dozdobíme.

Na dozdobenie použijeme sezónne čerstvé ovocie, jedlé kvety či čokoládové ozdoby.

Verím, že sa Vám tortička vydarila.

Prajem Vám príjemné chvíle pri jej ochutnávaní 😉

Dobrú chuť!

…s láskou Ali 

You may also like

Leave a Comment