Karfiol je antiage potravina, ktorá poskytuje bohaté spektrum protizápalových faktorov.
Obsahuje vysoké množstvo vlákniny, čo v praxi znamená, že je vhodný pre správne trávenie a mikrobióm naších čriev.
Karfiol taktiež obsahuje širokú škálu vitamínov, minerálov či antioxidantov.
S konzumáciou karfiolu si každý z nás udrží zdravú hmotnosť, spraví službu svojmu zdraviu v neposlednom rade jeho konzumáciou uspokojíme jedákov od najmenších po náročných.
Príprava tohto krému je naozaj veľmi jednoduchá!
Na 3 porcie budeme potrebovať:
700g hlavičiek karfiolu
1 hlavička cesnaku
200ml ovsená smotana
1,5l voda
muškátový orech, soľ, čierne korenie
parmezán
Pracovný postup:
Rúru si predhrejeme na 190 stupňov. Z hlavičky cesnaku si odrežeme jeho spodnú časť, zabalíme ho do alobalu a dáme do vyhriatej rúry piecť na 30-35 minút.
Pod tečúcou vodou si umyjeme karfiol a rozoberieme ho na menšie ružičky. Pripravíme si hrniec s vodou a vložíme doň hlavičky nášho karfiolu. Varíme do zmäkknutia. Keď sa nám upečie cesnak, pripravíme si blender, do ktorého dáme uvarený karfiol s približne litrom vody a strúčiky pečeného cesnaku. Mixneme na hladký krém. Vrátime späť do hrnca, pridáme ovsenú smotanu. Dochutíme muškátovym orieškom, soľou a mletým čiernym korením.
Aaaa máme hotovo! Servírujeme so strúhaným parmezanom a mletým čiernym korením. Prípadne nejakou kuchynskou bylinkou.
Ja som zvolila nadrobno nakrájanú lahôdkovú cibuľku ( príjemne osvieži).
Daj mi komentárom pod týmto receptom vedieť, či si sa zalizoval/a rovnako ako ja!
Prajem Ti dobrú chuť 🙂
… s láskou Ali