Pomarančovo kokosové crinkles sušienky

by Ali

S týmito popraskanými koláčikmi akokeby sa vrece roztrhlo túto vianočnú sezónu! Tiež to tak vnímate ? 

Jemne chrumkavé zvonka, mäkučké vo vnútri, s charakteristickým mramorovým povrchom. Jednoducho – hriešne neodolateľné crinkles!

Určite si ich zamilujete. 

Vytvorte si spolu so mnou, podľa môjho recepu po exotických citrusoch voňavé sušienky.

Na 28-30 kusov crinkles sušienok budeme potrebovať:  

320g hladkej špaldovej múky

220g kryštálového cukru

40g kukuričného škrobu

200ml pomarančovej šťavy

100ml olivového oleja

12g kypriaceho prášku do pečiva

1 ČL sušenej pomarančovej kôry

štipku soli

štipku mletej vanilky

1 ČL kurkumy

7PL strúhaného kokosu

extra trstinový biely cukor a práškový cukor na obaľovanie

Pracovný postup:

 Vo väčšej miske si zmiešame hladkú špaldovú múku, cukor, kukuričný škrob, kypriaci prášok, pomarančovú kôru, vanilku a štipku soli. Sypkú zmes spolu dobre premiešame. Do druhej, menšej misky dáme olivový olej, ku ktorému pridáme pomarančovú šťavu a kurkumu. Metličkou opäť dobre premiešame.

Teraz si do našej sypkej zmesi pridáme ešte strúhaný kokos, opäť zľahka premiešame a vlejeme do tejto zmesi jej tekutú zložku. Rukami si vypracujeme cesto, ktoré bude tak akurát vláčne, hladké a ľahko tvarovateľné. V tejto chvíli dáme cesto do chladničky na aspoň dve hodiny.
Po tejto chvíli tvarujeme z neho guličky, ktoré následne dáme do mrazničky na ešte hodinku.

Pripravíme si dve miske a do každej z nich si nasypeme cukor. Trstinový biely a práškový. Keď sú guľôčky po hodine zmrazené – sú pripravené na obaľovanie. V tejto fáze naozaj netreba podceniť ich dôkladné obaľovanie v trstinovom cukre. Jeho vrstva musí byť hrubšia,
aby sme predišli nešťastnému roztopeniu cukru pri pečení a rovnako hrubá vrstva trstinového cukru je dôležitá, aby sme docielili krásne mramorový efekt. Guľôčky z trstinového cukru následne ešte dobre obalíme v práškovom cukre. 

Ukladáme na plech a dáme piecť do  vyhriatej rúry na 180 stupňov 12 minút.

Nestihli ani vychladnúť a musela som sa ochutnať.  Je to láska na prvé zahryznutie, píšem Vám!

Nech Vám dotvárajú chuť Vianoc na Vašom stole plnom dobrôt 😉

…s láskou Ali

You may also like

Leave a Comment