Flapjack

by Ali

Flapjack je výživná a zdravá tyčinka z ovsených vločiek. Pochádza z Veľkej Británie.Pripravte si doma túto tyčinku plnú surovín, ktoré máte radi:) Jej variabilita je naozaj pestrá. 

Na osem kusov tyčiniek budeme potrebovať:

350g ovsených vločiek

150g trstinového cukru

250g sušeného ovocia

50g lieskových orieškov

140g medu

170g kokosového oleja

Pracovný postup:

Na miernom plameni rozpustíme kokosový olej s medom. Občas premiešame, aby olej nezačal bublať. Postupne pridávame v malom množstve trstinový cukor. Takto povaríme asi 5 minút. Stále miešame, nakoľko cukor a med by sa mohli pripáliť ku dnu hrnca.

Na 1-2 minútky zvýšime plameň, aby nám vznikla ľahko karamelová hmota. Do tejto hmoty teraz vmiešame ovsené vločky. Ďalej pridáme akékoľvek sušené ovocie nakrájané na menšie kúsky spolu so posekanými orieškami. Všetky pridané suroviny starostlivo premiešame, aby sa dobre spojili s karamelovým základom.

Túto zmes presunieme na plech vyložený papierom na pečenie a lyžicou rovnomerne vytvoríme vrstvu o hrúbke približne 1 cm.

Domáce musli tyčinky pečieme asi 15 minút pri 180 stupňoch.  Pečieme tak, aby nám hmota na okrajoch zhnedla. Po vychladnutí musli premiestnime na hodinu do mrazničky. Tým docielime ľahšie krájanie tyčiniek.

Podľa fantázie si tyčinky zabalíme a máme hotovo. Snack plný energie vhodný či už na cesty, turistiku alebo len tak na doplnenie energie pred športovým výkonom:)

Užívajte!

…s láskou Ali

You may also like

2 komentáre

Renata 11. novembra 2023 - 18:36

Dnes sme s dcérkou vyskúšali a su vynikajúce 🙂 ďakujem za tip dať do mrazničky , super sa to potom porcovalo a balilo. Ďakujeme za recept 😘

Reply
Ali 11. novembra 2023 - 19:33

Mám radosť, Renátka! 😍
Vychutnávajte s láskou 😊

Reply

Leave a Comment