Rezance s domácim paradajkovým pestom

by Ali

Toto paradajkové pesto by ste mali vyskúšať! Kombináciou sušených paradajok s kešu orieškami si vytvoríme naozaj perfektný základ pre pesto, ktoré keď si zjemníme ricotta syrom máme na tanieri opäť blízkosť Talianska. 

Poďme si spoločne pripraviť toto vegetariánske jedlo, plné lahodnej chute vhodné pokojne či k obedu alebo na večeru:)

Na prípravu dvoch porcií budeme potrebovať:

250g hrubé špaldové rezance

1 malý pohár sušených paradajok v oleji

180g ricotta syru

1 hrsť kešu orechov

1 cibuľa

2PL tamari omáčky

štipka chilli pasty

1 ČL údenej papriky

olivový olej

šťava z 1 citróna

Pracovný postup:

Do hrnca si dáme zovrieť vodu so soľou na naše rezance. 

Medzitým, paradajky z pohára si otvoríme a oddelíme olej od paradajok, pričom olej si necháme na neskôr (budeme ho v recepte potrebovať). Do mixéra si dáme sušené paradajky, pridáme ricotta syr, šťavu z citróna, tamari omáčku, štipku čili pasty a údenú papriku. Mixujeme do hustej konzistencie. Následným pridaním oleja z paradajok získame krémové, jemné pesto. 

Na panvici si osmahneme cibuľku na troške olivového oleja, pridáme pesto a krátko miešame.

Súčasne vo vriacej vode varíme rezance podľa ich typu. Proteínové, strukovinové, špaldové, celozrnné či klasické, je to na Vás. Mne veľa chutia špaldové rezance, ktoré si kupujem u nás v BIO potravinách. 

Uvarené rezance si scedíme z vody a odlejeme si približne 2 deci do pohára bokom. Teraz nastáva okamih, kedy rezance pridáme do panvice s pestom na cibuľke. Premiešame, podlejeme vodou z rezancov. Miešaním nám vznikne naozaj krémová konzistencia úžasnej paradajkovej omáčky. Miešame pokiaľ niesú rezance celé „obalené“ do omáčky.

Servírujeme s čerstvou bylinkou (bazalka, vňaťka), ricotta syrom či parmezánom.

Toto jedlo som si naozaj obľúbila do receptov všedných dní. Ak chcete rýchly, nutrične bohatý a chutný recept, toto je on 🙂

Ak receptík vyskúšate, podeľte sa o svoj zážitok s ním do komentára pod tento článok. Veľmi ma to poteší 🙂

Nech Vám chutí!

…s láskou Ali

 

 

You may also like

Leave a Comment