Iit´s CRUMBLE time! Tento pôvodom britský koláčik je za mňa perfektný spôsob, ako priniesť do svojho jedálnička opäť nový element prostredníctvom ovsených vločiek.
Je variabilný. Sezónne ovocie doň si môžete dať podľa svojej voľby a chute.
Crumble je taký koláč-nekoláč, pretože klasicky rez z neho mať nebudeme 😀 Špecificky je tým, že jeho cesto, je sypká mrvenička.
Aj preto je ideálny na raňajky, kedy si ho môžeš pripraviť do zapekacej misky a rovno sa do nej lyžicou ponoriť:)
Ak máte radi vôňu pečeného ovocia, vanilky či škorice, tento tip bude dozaista práve pre Vás!
Máme takmer koniec mája a to znamená, že dokonalou sezónnou dvojičkou sú domáce jahody spolu s rebarborou. Ich chuť je jemná, nie príliš prenikavá a naviac pridaná chuť kokosu v tomto koláčiku perfektne spolu ladí!
Takéto raňajky Teba a možno aj Tvoju polovičku určite potešia:)
Na prípravu CRUMBLE (4 porcie) budeme potrebovať:
100g ovsené vločky
90g kokos
3PL práškový trstinový cukor
70g maslo
2 ČL vanilkový extrakt
sezónne ovocie
posekané mandle
Pracovný postup:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Do blendra si nasypeme ovsené vločky, strúhaný kokos, cukor a zmes si rozmixujeme na sypkú. Pridáme maslo izbovej teploty, vanilkový extrakt a rukami si vypracujeme mrveničku.
Ovocie, ktoré si zvolíme si očistíme, pokrájame a dáme na dno našej zapekacej misky. A teraz už naň iba dáme mrveničku. Rukami jemne pozatláčame, posypeme nasekanými mandlami a dáme piecť na 30 minút.
Desať minút pred koncom pečenia znížime teplotu rúry na 90 stupňov. Crumble necháme v rúre voľne dopiecť ( desať minút).
Odporúčam celým svojim bytím! Tieto crunchy raňajky si môžeš obohatiť o bielkovinovú zložku, napríklad skyr či tvaroh. Teraz mi slová prebíjajú už opäť sliny a túžba lyžicou sa ponoriť doň!
Ak si sa doň tiež ponoril/a, nezabudni mi na konci tohto receptu, dolu dať srdiečko, aby som vedela, že inšpirácia na crumble sa Ti páči:)
…s láskou, Ali