V každom roku a na každom kroku, ži svoje sny!

by Ali

Je tu Silvester, keď píšem tento článok. Posledný deň v roku 2023. Alebo aj posledný deň v starom roku, zvykne sa hovoriť. A vždy, keď sa pozerám na Nový rok, z každej strany sú počuť zmeny. V skutočnosti sa však nič nemení, ale všetko pokračuje 🙂

Predstav si, milá bytosť, že by si sa náhle ocitla vo filme s názvom Život a získala by si v ňom hlavnú rolu. Mohla by si ju hrať podľa vlastných preferencií. Mohla by si žiť svoje najtajnejšie sny. Aké by to boli ? Ako by si sa chcela cítiť v tom filme vo svojej roli? Čo by si robila, ak by bol život bezhraničný ? (v tichu odpovedz si)

Myslím si, že som už vyrástla z čias, keď som sa nedočkavo tešila na Nový rok a na to, ako odhodlane v tomto roku opäť schudnem a budem šťastnejšia. A keď schudnem, nájdem si princa do môjho života a to ma povedie k úspešnejšiemu a naplnenému životu. Táto predstava je naozaj naivná. No nepopieram, že som v nej žila niekoľko rokov. Aspoň v jej prvej časti.

Filozofia, ku ktorej som rokmi dospela a naozaj si uvedomila jej krásu, je jednoduchá.

Ak chceme žiť naplnený, šťastný život, nepotrebujeme k tomu 365 dňové ohraničenie. Napokon jediná zmena, ktorú hľadáme je v našich hlavách, v našich očiach či v našich srdciach. Žiadna zmena sa nenachádza v kalendári.

To najkrajšie, čo si môžeme dopriať, je aj naďalej zostať hlavnými hrdinami v našich každodenných životoch. Buďme hlavnými hrdinami, ktorí sa zároveň budú správať ako najlepší priatelia, voči sebe, aj voči okolitému svetu. Zostaňme láskaví a nech nás napĺňa a vpred posúva predstava našich snov. Nech nájdeme v sebe silu túto predstavu odhodlane a nebojácne žiť.

Žiť svoj sen na plátne vlastného života ako hlavný hrdina je oslobodzujúce. Nech už je ten sen akýkoľvek.

Ďakujem za to, že ho žijem.

A ďakujem za to, že ste spolu so mnou v mojom vysnívanom projekte sAliviemčojem ❤︎

PF2024!

…s láskou Ali

You may also like

Leave a Comment