Batátové Tapas

by Ali

Dneska cestou domov som sa zastavila u nás v lokálnych, malých potravinách. Bola akcia na zrelé avokádo, ktoré bolo fakt príjemné na dotyk, vedela som, že jeho jadro bude stáť za to. Akčné bolo aj granátové jablko. Tak som intuitívne zobrala tieto dva skvosty a cestou domov mi hlavou išlo, čo vymyslím k večeri.

Po príchode domov som otvorila chladničku a hneď som vedela, že to budú batátové placky s cottage syrom. Mala som posledný batát v chladničke a za 2 lyžice z načatého cottage syru. Nebola potrebná žiadna ďalšia alchýmia. Moje recepty vznikajú veľakrát práve takýmto spôsobom. 

Snažím sa variť a pripravovať si jedlá v rámci svojej domácnosti, čo najčistejšie. Bez použitia ďalších zbytočností. A keď som sa pozrela na výslednú fotku, vravím si, veď to je opticky absolútny Tapas. Ibaže miesto bagetky – máme batát.

 Za mňa, nutrične bohatá ľahká večera, pokojne bez výčitiek si môžeme dopriať 1 menší batát a tváriť sa, že je to naša bagetka na Tapas. Nepreviníme sa 😉

Príprava takejto večere je veľmi rýchla. Poďme si ju teda spoločne vykúzliť. 

Na 1 porciu budeme potrebovať:

1 menší batát

2 PL cottage syru

1/2 avokáda

granátové jablko

Pracovný postup:

Batát si premyjeme a v šupke nakrájame na približne 3-4 rovnako hrubé plátky. Pripravíme si plech s papierom na pečenie, na ktorý poukladáme naše batátové plátky a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov, približne na 30 minút ( toto je tá najdhlšia fáza :D, počas nej som si zatancovala a pokračovala v príprave). Zrelé avokádo si rozdelíme na polocivu. Ak pripravujeme jednu porciu pre seba, bude nám stačiť polovička a tú druhú pokojne použijeme do raňajok k toastu, napríklad 🙂 Avokádo si vidličkou popučíme (nepridávame doňho nič, pokiaľ máme dostatočne zrelé a mäkké avokádo, naozaj je lahodné samé o sebe). 

Pripravíme si 2 PL bieleho cottage syru a granátové jabĺčko si ošúpeme a vydlabeme si z neho malé, šťavnaté plody. Som absolútnou milovníčkou tohto ovocia na zimu! (Jeho konzumácie viacej ako jeho lúpania :D).

Verím, že ste sa vytancovali a teraz už nastal čas, kedy sú placky z batátu hotové. A jednoducho na ne už iba vrstvíme. Najskôr cottage syr, popučené avokádo a vrch nám perfektne osvieži granátové jabĺčko. Neviem ako Vy, ja som  nevydržala, hneď som sa musela zahryznúť!

Mmmmh, mňam mňam!

Vychutnávajte 😉 

Dobrú chuť!

…s láskou Ali

You may also like

Leave a Comment