Tento recept vznikol spontánne, keď som dneska otvorila chladničku a vyberala si z nej večeru. Očko mi prešlo po kefíre, na ktorom mi do očí udrel dátum s dnešným koncom spotreby.
Nechcela som plytvať. Druhé očko zachytilo 3 zrelé banány na poličke a začalo sa mi črtať, čo idem kuchtiť. Banánový chlebík z kefíru!
Tak som chytila blender a hodila doň banány, kefír a vajíčka. Za menej ako pol minúty hotovo. Pridala som celozrnnú špaldovú múku, kypriaci prášok, zomlela som si mandle a zapínala rúru. Cesto som si premiešala. Naliala do silikónovej formy, navrch som poukladala ešte polovičky pozdĺžne prekrojeného banánu a dala som piecť. Poď si so mnou upiecť tento super chutný, rýchly a super jednoduchý banánový chlebík.
Na klasickú silikónovú formu pre banánový chlebík budeme potrebovať:
3 ultra zrelé banány ( zrelosť je dôležitá, nakoľko do receptu nejde žiaden pridaný cukor) plus 1 navrch
2 celé vajíčka
300ml kefíru
250g celozrnná špaldová múka
1 balíček kypriaci prášok
hrsť mletých mandlí
Pracovný postup:
Banány, vajíčka a kefír si v blendri rozmixujeme. Prelejeme do misky a pridáme múku, prášok do pečiva a mleté mandle. Cesto prelejeme do silikónovej formy. Malo by byť hustejšie ako palacinkové cesto, no nie príliš hútne. Navrch uložíme na polovičku prekrojený banán a pečieme v predhriatej rúre 38 minút na 180. stupňoch.
Bude Ti chutiiiť!
Vyskúšaš ? Nezabudni sa so mnou o Tvoj výtvor podeliť na Instagrame, označ ma vo svojom príbehu @saliviemcojem, budem sa tešiť spolu s Tebou 🙂
…s láskou Ali