Čučoriedková

by Ali

Výrazná fialová farba! Alebo aj menej. Poďte sa hrať s kontrastami a objavte silu prírodného farbiva vo forme čučoriedok 😉 Táto tortička vyzerá ako z rozprávky a ešte lepšie chutí!

Dajte zbohom ťažkým tortám z múky, s maslovým krémom a dekoru z marcipánu, takúto dobrotu si môžete pokojne dopriať bez výčitiek.

Jej príprava je naozaj nenáročná, za predpokladu, že Vaša kuchyňa disponuje naozaj výkonným food procesorom a Vitamix blendrom:)

Na nepečený korpus budeme potrebovať:

1 hrnček vlašských orechov

1 hrnček naklíčenej sušenej pohánky

1 hrnček medjool ďatlí

štipku soli

0,3-0,5 dcl vody

Čučoriedkový krém:

3 hrnčeky kešu orechov (namočených vo vode)

1/2 hrnčeka svetlého agáve sirupu

3 hrnčeky čerstvých čučoriedok

1 hrnček mrazených čučoriedok

1/2 hrnčeka vody

2 hrnčeky kakaového masla

Pracovný postup:

Deň pred prípravou takejto tortičky si dáme naklíčiť pohánku, ktorú následne usušíme.

Navážime si do misky kakaové maslo v tuhom stave a necháme ho vo vodnom kúpeli roztaviť pri teplote max.42 stupňov.

Pripravíme si tortovú formu o priemere 24cm, jej dno obalíme potravinárskou fóliou. Na prípravu korpusu si vo food procesore najskôr nahrubo rozmixujeme vlašské orechy a pohánku. Pridáme ďatle, soľ a opäť mixujeme. Nakoniec pridáme vodu, pokiaľ sa zmes dostatočne nelepí a nevytvára nám kompaktné cesto. Hmotu rovnomerne natlačíme na dno našej formy, vystlanej potravinou fóliou. 

Čučoriedkový krém si opäť urobíme v už spomínanom G21. Rozmixujeme všetko okrem mrazených čučoriedok a kakaového masla. Krém si v tejto fáze rozdelíme na dve polovice a do jednej z nich pridáme i mrazené čučoriedky pre výraznejšiu farbu. Do každej polovice čučoriedkového krému na záver pridáme hrnček kakaového masla. Krémy môžeme na korpus vyliať v ľubovolnom poradí, avšak medzi ich vrstvením musí byť 3h rozdiel v mrazničke.

Potom dolejeme druhou vrstvou krému a dáme na ďalších 6 hodín chladiť do mrazničky. Po zachladnutí presunieme tortičku už len do chladničky, kde ju budeme skladovať aspoň 6 hodín.

Tortičku zdobíme podľa ľubovôle a našej fantázie. Ja som použila mleté pistácie či kakaové bôby. Vytvorila som si raw guličky zo základu cesta, ktoré som obalila v lyofilizovaných malinách.

Tortičku rovnomerne a pravidelne nakrájame pomocou krájatka na torty (12/16 dielov). 

Nech je táto torta nielen vizuálnym ale aj delikátnym zážitkom pre Vás a Vašich blízkych!

…s láskou Ali



You may also like

Leave a Comment