Bezlepkový puding z perál

by Ali

Neobsahujú lepok, patria k skvelým zdrojom komplexných sacharidov, sú bez cukru, nemajú výraznú chuť a sú veľmi obľúbené či už ako výživné zahusťovadlo omáčok či majú variabilné využitie do dezertov ako puding. Všetky vyššie spomínané superlatívia patria tapiokovým perlám. 

Ide o malé, biele guličky vyrobené zo škrobu hľúz manioku jedlého.  Pre lepšiu predstavivosť môžeme maniok prirovnať k zemiakom. 

Tapioka mineralizuje telo dodávaním vápnika, fosforu či horčíka. Má pozitívy vplyv pri úľave tráviacich ťažkostí. 

Vedeli ste že, škrob ma pri varení zvýšenú tendenciu sa prichytávať na dno hrnca a preto je dôležité, ho počas celého procesu neustále miešať ?

A teraz sa môžeme pustiť k vytvoreniu nášho pudingu na nekonečno veľa variácií podľa chuťových preferencií.

V mojom prevedení Vám ponúkam inšpiráciu na kombináciu chutí malín a kokosu.

Na dve porcie tapiokového pudingu budeme potrebovať :

60g tapiokových perál

300ml kokosového mlieka

3PL javorového sirupu

štipku soli

mrazené maliny

Pracovný postup:

Kokosové mlieko nalejeme do hrnca a dáme variť. Pridáme štipku soli a javorový sirup. Tapiokové perly pridáme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania varíme 15 minút. Podľa potreby môžeme ešte pridať vodu alebo kokosové mlieko. Konzistencia by mala pripomínať klasickú textúru pudingu. Polovicu hotového pudingu si odoberieme bokom. Mrazené maliny si rozvaríme v hrnci a zmiešame s polovicou odloženého pudingu. Puding vrstvením servírujeme do pohára. Dozdobiť ho môžeme bylinkou, kokosom, lyofilizovaným či čerstvým ovocím, alebo skratka tým, čo máme radi:)

Odkedy som objavila tapiokové perly, klasicky práškový puding už nepoužívam. Tak čo, vymeníte tapiokové perly za práškovú formu pudingu ? 🙂

Nech je Vaša voľba akákoľvek, tapiokové perly rozhodne stojí za to zaradiť do svojej kuchyne!

S láskou,

…Ali

You may also like

Leave a Comment