Aktuálne sme v sezóne čerešní a tak som si z týchto chutných domácich plodov pripravila veľmi osviežujúci, ľahký šalátik.
P.S. jedla som rovno z kastróla a zjedla som ho celý:D
Jeho príprava Ti nezaberie viac ako 25 minút. Osviežujúcu zložku v šaláte tvorí kombinácia čerešní so stopkovým zelerom. Samozrejme tento šalát je prispôsobený k večeri a tak má aj bielkovinové zastúpenie v podobe quinoi a cíceru.
Na prípravu 1-2 porcií budeme potrebovať:
1 hrnček trojfarebná quinoa
1 hrnček sterilizovaný cícer
1 stonka stonkový zeler
lahôdková cibuľka
2 hrste čerešní
med, šťava z citróna, horčica
kozí syr
mikrobylinky, petržlenová vňaťka
Pracovný postup:
Quinou si uvaríme a pridáme ku nej prepláchnuty cícer a následne premiešame so zálievkou, ktorú si pripravíme jednoduchým zmiešaním šťavy z citróna, medu a horčice.
Stonkový zeler, lahôdkovú cibuľku a vňatku si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do šalátu. Umyté, odkôstkované a nakrájane čerešne, primiešame k šalátu taktiež. Na uplny záver pridáme kozí syr a mikrobylinky. Zľahka premiešame a pozývame priateľov k stolu, nech si spoločne vychutnáme tento fakt osviežujúci, ľahký šalátik.
Sharing is caring, eeeenjoy!
…s láskou Ali