Quinoa placky

by Ali

Quinoa je pseudoobilnina, ktorá neobsahuje lepok a je bohatá na bielkoviny. Quinou je dôležité pred varením dôkladne umyť alebo ideálne namočiť do vody na dve hodiny. Potom vymeňte vodu, znovu namočte a opláchnite až kým nezmizne z nej vrchná pena. Tento proces z nej prípadnú horkosť:)

Quinoa má veľmi vysoký obsah bielkovín. Udržuje zdravé kosti, srdce a taktiež je vhodná pri cukrovke. Chráni pred vznikom chudokrvnosti a podporuje trávenie.

Vzhľadom na už jej spomínaný bohatý obsah bielkovín je vhodné zakomponovať ju práve do jedál na večeru. Pozývam Vás, poďte si spolu so mnou pripraviť z nej tieto chutné placky 😉

Na 7-10 kusov budeme potrebovať:

200g uvarenej quinoi

3 vajíčka

3 strúčiky cesnaku

50g parmezánu

100g strúhanky

olivový olej

soľ, mleté čierne korenie

Pracovný postup:

Do misky si dáme vopred uvarenú a vychladnutú quinou, pridáme vajíčka, pretlačené strúčiky cesnaku, strúhaný parmezán a asi 3/4 strúhanky. Ak treba osolíme, dochutíme korením a vytvarujeme rukami cesto, ktoré by malo byť pevné, kompaktné ale zároveň i máličko lepkavé, tak, aby sme z neho vedeli tvarovať placky. 

Vlhkými rukami tvarujeme placky, ktoré ukladáme na dosku. V panvici si rozohrejeme olej a vyprážame z oboch strán do zlatista. Hotové placky ukladáme na papierovú utierku, ktorá ich zbaví prebytočného tuku. 

Podávame s ľahkým listovým šalátom, s avokádom či domácim jogurtovým dipom. Svet fantázií chutí je otvorený 😉

Dobrú chuť!

…s láskou Ali

You may also like

Leave a Comment