Linecké koláčiky s makom

by Ali

Ak ste fanúšikom obzvláštňovania klasických recepov za trošku iné, tak Vás dozaista osloví aj môj tip na linecké koláčiky s makom. 

Mak v nich vytvára naozaj „crunchy“ zložku, aale toto pocítite, iba ak ich ochutnáte.

A tak teda poďme hneď k ich príprave.

Na približne 40 kusov lepených lineckých koláčikov s makom, budeme potrebovať:

300g hladkej celozrnnej múky

150g masla

100g fruktózy

1 vajíčko+ 1 žĺtok

hrsť maku 

džem

Pracovný postup:

Z uvedených surovín si vymiešame tuhšiu hmotu. Skôr ako si cesto rozvaľkáme na plát, primiešame doň mak ( ja som dávala od oka, podľa toho, ako som videla, že ako hustý chcem mak v ceste mať a postupne som ešte pridávala, použila som približne za hrsť maku). Cesto s makom opäť dobre miesime, pokiaľ sa nám mak úplne doň nezapracuje. Dáme odležať na 60 minút do chladničky. 

Teraz už môžeme spokojne linecké cesto rozvaľkať  na hrúbku asi 4mm a vykrajujeme z neho kolieska, srdiečka, čo len sa nám páči. Rozložíme ich na plech s papierom na pečenie a pečieme v teplovzdušnej rúre na 160 stupňoch asi 13-15 minút.

Po upečení necháme vychladnúť, naplníme džemom, zlepíme vrchný dielom a máme hotovo 😉

Ja som kolieska posypala ešte zmesou cez sitko ( práškový cukor som si premiešala s makom).

Tak jednoduchý a zároveň trošku iný recept na klasiku linecké, určite stojí za to, vyskúšať:)

Podeľte sa spolu so mnou o Vaše netradičné linecké alebo o linecké s makom, ako sa Vám podarili, v komentári pod týmto článkom.

Taak do vianočného pečenia!

…s láskou Ali

 

 

You may also like

Leave a Comment