Na úvod som mala problém do ktorej kategórie si toto jedlo zaradím, či bude hlavné alebo ľahká večera. Hlavné je najmä vtedy, ak si k nemu zvolíš sacharidovú prílohu ako ja v tomto prípade a to ryžu. Pokojne ju vymeň za quionou a máš ľahkú večeru:)
A na slovo ľahké hneď nadviažem, pretože ľahko stráviteľné jedlá, to sú tie, po ktorých najmä v lete bažíme. No a hliva je nositeľkou a zárukou toho, že proces trávenia z tohto jedla nejakým spôsobom nezaťaží Tvoje trávenie:)
Jedlo z hlivy perfektne zapadne do Tvojho jedálnička ak sa aj momentálne usiluješ redukovať svoju hmotnosť.
Je nízkokalorická, obsahuje takmer 90% vody a rovnako vysoké množstvo antioxidantov. Mnohé odborné štúdie sa zhodujú na protizápalových či protinádorových účinkoch práve konzumáciou hlivy ustricovej.
Či už si fanúšikom klasického paprikášu a chceš skúsiť jeho prípravu vo vegánskej verzií alebo máš rád len rastlinnú stravu, príprava tohto jedla Ti nezaberie viac ako 30 minút.
Na prípravu 4 porcií budeme potrebovať:
300g hlivy ustricovej
180g údené marinované tofu
200ml ovsená smotana
1 ČL kukuričný škrob
4PL olivový olej
1 stredne veľká cibuľa
200ml vody
soľ, mleté čierne korenie
2 ČL červená údená paprika
Pracovný postup:
Na olivovom oleji si speníme cibuľku. Pridáme na kocky nakrájané tofu. Osolíme, okoreníme a spolu s údenou paprikou restujeme tri minútky. Následne pridáme nakrájanú hlivu a všetko spolu dobre premiešame. Zalejeme vodou a pod pokrievkou dusíme desať minút.
Medzitým si ovsenú smotanu vyšľaháme s kukuričným škrobom. Túto zmes prilejeme do panvice s paprikášom. Premiešame a necháme krátko prejsť varom. Odstavíme zo sporáka a máme hotovo 🙂
Dochutíme čerstvou bylinkou a prílohu si zvolíme podľa vlastnej chute.
Tak nech Ti chutí a najmä ľahko trááávi!
… s láskou
Ali