Karfiolový krém s pečeným cesnakom

by Ali

Karfiol je antiage potravina, ktorá poskytuje bohaté spektrum protizápalových faktorov.

 Obsahuje vysoké množstvo vlákniny, čo v praxi znamená, že je vhodný pre správne trávenie a mikrobióm naších čriev. 

Karfiol taktiež obsahuje širokú škálu vitamínov, minerálov či antioxidantov. 

S konzumáciou karfiolu si každý z nás udrží zdravú hmotnosť, spraví službu svojmu zdraviu v neposlednom rade jeho konzumáciou uspokojíme jedákov od najmenších po náročných.

Príprava tohto krému je naozaj veľmi jednoduchá!

Na 3 porcie budeme potrebovať:

700g hlavičiek karfiolu

1 hlavička cesnaku

200ml ovsená smotana

1,5l voda

muškátový  orech, soľ, čierne korenie

parmezán

Pracovný postup:

Rúru si predhrejeme na 190 stupňov. Z hlavičky cesnaku si odrežeme jeho spodnú časť, zabalíme ho do alobalu a dáme do vyhriatej rúry piecť na 30-35 minút.

Pod tečúcou vodou si umyjeme karfiol a rozoberieme ho na menšie ružičky. Pripravíme si hrniec s vodou a vložíme doň hlavičky nášho karfiolu. Varíme do zmäkknutia. Keď sa nám upečie cesnak, pripravíme si blender, do ktorého dáme uvarený karfiol s približne litrom vody a strúčiky pečeného cesnaku. Mixneme na hladký krém. Vrátime späť do hrnca, pridáme ovsenú smotanu. Dochutíme muškátovym orieškom, soľou a mletým čiernym korením.

Aaaa máme hotovo! Servírujeme so strúhaným parmezanom a mletým čiernym korením. Prípadne nejakou kuchynskou bylinkou. 

Ja som zvolila nadrobno nakrájanú lahôdkovú cibuľku ( príjemne osvieži).

Daj mi komentárom pod týmto receptom vedieť, či si sa zalizoval/a rovnako ako ja!

Prajem Ti dobrú chuť 🙂

… s láskou Ali

You may also like

Leave a Comment