Heading Title
Táto zelená strukovina by mohla byť náhradou za milované zemiakové lupienky. A že si to neviete predstaviť ? V tom prípade sa nechajte unášať informáciami z nasledujúcich riadkov:)
Sója je jednou z mála rastlinných potravín, so všetkými aminokyselinami, ktoré telo potrebuje na výrobu bielkovín. Sója je tiež dobrým zdrojom vlákniny a mikroživín akými je draslík či horčík a takisto aj fytochemikálií.
Výskumy ukazujú, že sójové estrogénové zlúčeniny niesú spojené s rizikom rakoviny súvisiacej s hormónom.
Pokúsme sa ho teda použiť vo forme sójových bôbov, sójového mlieka, tofu či miso pasty miesto miesto spracovaných obilnín.
Na tento výživný snack, budeme potrebovať:
150g mrazených lúpaných edamame fazuliek
2PL olivového oleja
štipka soli
mleté čierne korenie
Pracovný postup:
Fazuľky si necháme voľne pri izbovej teplote rozmraziť a následne priložením papierovej utierky z nich vysajeme ešte poslednú vodu. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a fazuľky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polejeme olivovým olejom, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a pečieme 30 minút. Každých desať minút premiešame až kým fazuľky niesu chrumkavé.
Pre odvážnejšiu chuť môžeme použiť aj údenú papriku či tamari omáčku:)
Tieto fazuľky bohaté na bielkoviny môžeme použiť aj ako prílohu k polievkám či šalátom.
Ešte stále nie ste presvedčení o pečených edamame fazuľkách ako o zdravom snacku ?
Kedy, ak nie teraz:)
…s láskou Ali