Edamame

by Ali

Heading Title

Táto zelená strukovina by mohla byť náhradou za milované zemiakové lupienky. A že si to neviete predstaviť ? V tom prípade sa nechajte unášať informáciami z nasledujúcich riadkov:)

Sója je jednou z mála rastlinných potravín, so všetkými aminokyselinami, ktoré telo potrebuje na výrobu bielkovín. Sója je tiež dobrým zdrojom vlákniny a mikroživín akými je draslík či horčík a takisto aj fytochemikálií.

Výskumy ukazujú, že sójové estrogénové zlúčeniny niesú spojené s rizikom rakoviny súvisiacej s hormónom. 

Pokúsme sa ho teda použiť vo forme sójových bôbov, sójového mlieka, tofu či miso pasty miesto miesto spracovaných obilnín.

Na tento výživný snack, budeme potrebovať:

150g mrazených lúpaných edamame fazuliek

2PL olivového oleja

štipka soli 

mleté čierne korenie

Pracovný postup:

Fazuľky si necháme voľne pri izbovej teplote rozmraziť a následne priložením papierovej utierky z nich vysajeme ešte poslednú vodu. Predhrejeme si rúru na 180 stupňov a fazuľky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Polejeme olivovým olejom, dochutíme soľou a mletým čiernym korením a pečieme 30 minút. Každých desať minút premiešame až kým fazuľky niesu chrumkavé. 

Pre odvážnejšiu chuť môžeme použiť aj údenú papriku či tamari omáčku:)

Tieto fazuľky bohaté na bielkoviny môžeme použiť aj ako prílohu k polievkám či šalátom.

Ešte stále nie ste presvedčení o pečených edamame fazuľkách ako o zdravom snacku ?

Kedy, ak nie teraz:)

…s láskou Ali

You may also like

Leave a Comment