Svieža chuť a krémová konzistencia tohto krému Ťa nenechá hladným. Jednoduchý, rýchly a extra osviežujúci! Taký je hráškovo mätový krém s kokosovým mliekom.
Ako už z môjho opisu vyplýva, na tento recept budeme potrebovať naozaj len tri ingrediencie. Milujem jednoduché varenie, v ktorom vyniknú chute bez ďalších prísad.
Na prípravu 4 porcií hráškovo mätového krému budeme potrebovať :
400g vylúpaného čerstvého mladého hrášku
1 hrsť mäty zo záhradky
600ml vody
400 ml kokosového mlieka
soľ, korenie
Pracovný postup:
Čerstvý mladý hrášok si vylúpeme a nakrátko povaríme v hrnci s vodou. Po siedmich minútach pridáme lístky z domácej mäty. Prikryjeme pokrievkou a povaríme spolu päť minút. Obsah hrnca prelejeme do blendra a mixneme na krém (opäť vyzdvihujem môj milovaný G21):)
Mixnutý krém vrátime späť do hrnca a teraz je čas, aby sme doň pridali kokosové mlieko. Zľahka premiešali. Odstavíme zo sporáka a na úplný záver podľa vlastnej chuti si krém doladíme soľou a čiernym korením.
Nech Vám prinesie sviežosť do horúcich dni!
…s láskou Ali