Paradajková polievka

by Ali

Olá! Paradajková volá(m)! Mmmhňam..túto milujem zo všetkých najviac. Aj preto, že paradajky a všetko, čo sa čo i len okrajom mihlo okolo talianskej kuchyne je moja srdcová záležitosť. Spomienku z detstva na sladkú paradajkovú s písmenkami sa rozplynuli ihneď ako som dozrela do dospelosti a začala robiť paradajkovú ako si paradajková zaslúži.

Týmto jej udeľujem prvenstvo v rebríčku polievok.

Najradšej ju pripravujem v lete, v sezóne, keď si na záhradke dopestujem vlastné paradajky. To je niečo božský nenahraditeľné.

A čo musí taká dobrá paradajková v sebe mať, ak aj práve nieje sezóna paradajok, aby si tento titul zaslúžila si práve teraz prezradíme:) 

Taakže, na jej prípravu budeme potrebovať:

300g čerstvých paradajok

1 konzerva krájaných paradajok

1 fľaša (500ml) paradajkového pyré (kladieme na dôraz vysokého obsahu paradajok)

2PL trstinového cukru

3 strúčiku cesnaku

1 cibuľa

2PL olivového oleja

plátok masla

2 hrste čerstvej bazalky

parmezán, škorica celá na ozdobu

Pracovný postup:

V mixéri rozmixujeme nakrájané paradajky, cibuľu, strúčiky cesnaku, paradajky z konzervy a cukor na hladkú zmes. V hrnci si rozpustíme maslo spolu s olivovým olejom. Pridáme zmes z mixéra a paradajkové pyré. Privedieme do varu. 

Na záver polievku dochutíme soľou, mletým čiernym korením a vhodíme do nej lístky čerstvej bazalky. Bazalku môžeme po desiatich minútach vybrať alebo pokojne aj nechať v polievke.

Paradajkovú polievku servírujeme s parmezánom, či iným lahodným syrom. Ja preferujem aj ovčí. Tak isto sa k polievke hodí aj malá hrianka:) (odporúčam potrieť cesnakom, naozajstná chuťovka).

Buon appetito! 😉

…s láskou Ali

 

 

You may also like

Leave a Comment