Červená šošovica neobsahuje takmer žiadne tuky, je vynikajúcim zdrojom vlákniny a má vysoký obsah bielkovín. Obsahuje aj veľké množstvo antioxidantov. Polievka z nej je nielen zdravá ale i chutná 😉
Na 4 porcie budeme potrebovať:
150g červenej šošovice
3 stredne veľké mrkvy
1 červená cibuľa
20g čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
1l vody
3 bobkové listy
kurkuma
soľ
Pracovný postup:
Nakrájanú mrkvu, premytú červenú šošovicu, cibuľu, zázvor a strúčiky cesnaku pridáme do hrnca a zalejeme litrom vody. Varíme 30 minút. Po čase zmes z hrnca spolu s vodou presunieme do blendra (opäť vyzdvihujem svoj G21 pomocník, ktorý mi veľmi uľahčuje varenie) a mixneme na hladký krém. Ak dodržíš pomery surovín, uvidíš, že v tomto zložení má po vymixovaní krém ideálnu konzistenciu. Nieje potrebný žiaden ďalší mliečny krém či smotana.
Krémik je čiste zeleninový, takže vhodný aj pre bezmliečnych. Veľmi sa z neho teším. Je veľmi chutný a sýty!
K záveru si polievočku dochutíme kurkumou, ktorou nešetríme a soľou.
Servírujeme s čerstvou bylinkou alebo aj bez, podľa chuti možností, ktoré máme;-)
Dobrú chuť!
…s láskou Ali