Krém z červenej šošovice

by Ali

Červená šošovica neobsahuje takmer žiadne tuky, je vynikajúcim zdrojom vlákniny a má vysoký obsah bielkovín.  Obsahuje aj veľké množstvo antioxidantov. Polievka z nej je nielen zdravá ale i chutná 😉

Na 4 porcie budeme potrebovať:

150g červenej šošovice

3 stredne veľké mrkvy

1 červená cibuľa

20g čerstvého zázvoru

2 strúčiky cesnaku

1l vody

3 bobkové listy

kurkuma

soľ

Pracovný postup:

Nakrájanú mrkvu, premytú červenú šošovicu, cibuľu, zázvor a strúčiky cesnaku pridáme do hrnca a zalejeme litrom vody.  Varíme 30 minút. Po čase zmes z hrnca spolu s vodou presunieme do blendra (opäť vyzdvihujem svoj G21 pomocník, ktorý mi veľmi uľahčuje varenie) a mixneme na hladký krém. Ak dodržíš pomery surovín, uvidíš, že v tomto zložení má po vymixovaní krém ideálnu konzistenciu. Nieje potrebný žiaden ďalší mliečny krém či smotana.

Krémik je čiste zeleninový, takže vhodný aj pre bezmliečnych. Veľmi sa z neho teším. Je veľmi chutný a sýty!

K záveru si polievočku dochutíme kurkumou, ktorou nešetríme a soľou. 

Servírujeme s čerstvou bylinkou alebo aj bez, podľa chuti možností, ktoré máme;-)

Dobrú chuť!

…s láskou Ali

You may also like

Leave a Comment