Nepečený arašidový rez

by Ali

Ak milujete ikonické Reese ´s, zamilujete si okamžite aj tento dezert!

Kombinácia tmavej čokolády a arašidového masla nechutí v žiadnom dezerte lepšie ako práve v tomto. 

Tak a čo budeme potrebovať na prípravu týchto nepečených rezov ?

200g mandľovej múky

180g masla

380g arašidového masla (crunchy)

1ČL vanilkového extraktu

100g 90% horkej čokolády

Pracovný postup:

V miske si rukami vypracujeme základ pre korpus. Mandľovú múku vymiešame s maslom izbovej teploty, pridáme 150g arašidového masla a vanilkový extrakt. Vymiešané cesto natlačíme na dno formy vystlanej pečiacim papierom (bude sa nám dezert ľahšie z formy vyberať). Formu s korpusom na malú chvíľu odložíme do chladničky.

Vo vodnom kúpeli si roztavíme čokoládu, ktorú vymiešame so zvyšným arašidovým maslom (230g) a nalejeme na korpus. 

Necháme v chladničke zatuhnúť, ideálne cez noc. Krájame na štvorce.

Dobrú chuť!

…s láskou, Ali

You may also like

Leave a Comment