Tento vegánsky recept dozaista poteší nejedného milovníka zdravej kuchyne a všetkých, ktorým sa nechce stráviť v kuchyne dlhé hodiny:)
Budeme potrebovať:
1 cibuľa
2 stredne veľké mrkvy
1 malé balenie sterilizovaného hrášku
200g bulguru v surovom stave
soľ, čierne korenie
Pracovný postup:
Na troške olivového oleja si najskôr speníme cibuľku, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, hrášok. Osolíme, okoreníme a krátko orestujeme. Potom podlejeme trochou vody a necháme dusiť.
Bulgur pripravíme rovnako ako ryžu v pomere 1:2 (čiže jeden diel bulguru a dva diely vody), osolíme a privedieme do varu. Potom stiahneme z plameňa a necháme dôjsť pod pokrievkou. Keď máme hotovú zeleninu a hotový bulgur, všetko môžeme spolu zamiešať a máme hotovo!
Toto bulguroto je veľmi variabilné a môžete si doň pridať zeleninu akú máte radi, pokojne od papriky, cez červenú šošovicu po čokoľvek. Bulguroto môžeme pokojne servírovať aj ako prílohu k mäsu či pečenej rybke.
Prajem Vám dobrú chuť!
…s láskou Ali