Bulguroto

by Ali

Tento vegánsky recept dozaista poteší nejedného milovníka zdravej kuchyne a všetkých, ktorým sa nechce stráviť v kuchyne dlhé hodiny:)

Budeme potrebovať:

1 cibuľa

2 stredne veľké mrkvy

1 malé balenie sterilizovaného hrášku

200g bulguru v surovom stave

soľ, čierne korenie

Pracovný postup:

Na troške olivového oleja si najskôr speníme cibuľku, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu, hrášok. Osolíme, okoreníme a krátko orestujeme. Potom podlejeme trochou vody a necháme dusiť. 

Bulgur pripravíme rovnako ako ryžu v pomere 1:2 (čiže jeden diel bulguru a dva diely vody), osolíme a privedieme do varu. Potom stiahneme z plameňa a necháme dôjsť pod pokrievkou. Keď máme hotovú zeleninu a hotový bulgur, všetko môžeme spolu zamiešať a máme hotovo! 

Toto bulguroto je veľmi variabilné a môžete si doň pridať zeleninu akú máte radi, pokojne od papriky, cez červenú šošovicu po čokoľvek. Bulguroto môžeme pokojne servírovať aj ako prílohu k mäsu či pečenej rybke.

Prajem Vám dobrú chuť!

…s láskou Ali

You may also like

Leave a Comment