Vegetariánsky tatarák

by Ali

„A taký falošný tatarák zo zemiakov poznáš ?“ Spýtala sa ma Janka, keď som bola na návšteve u Jimmyho. Začala mi ho opisovať a tak ma dostala na jeho chuť, že som si musela vypýtať recept.

Že vyskúšam a prinesiem. A tak sa aj stalo. 

Teta Janka mi dala fakt skvelý typ, ako využiť zemiaky v netradičnej a predsa chutnej kombinácií. Za čo jej ďakujem:)

A teraz si poďme spolu takýto tatarák vhodný aj pre vegetariánov pripraviť.

Budeme potrebovať:

 2 zemiaky varené v šupke

1 menšia cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1PL horčice

1PL kečupu

1PL olivového oleja

worčestrová omáčka

soľ, korenie, mletá sladká paprika

chlebík na hrianky

Pracovný postup:

Uvarené, vychladnuté zemiaky v šupke si očistíme a pretlačíme cez sitko. Cibuľku si najemno rozmixujeme. Cesnak prelisujeme. K zemiakom pridáme cibuľu, cesnak, horčicu, kečup, olej a všetky ostatné koreniny. Všetko spolu si dobre vymiešame a odložíme do misky na hodinku do chladničky. Servírujeme buď na hrianke alebo ak máme, čerstvý, chrumkavý, voňavý ( kváskový) chlebík ! Perfektne chutí, ak si navrch dáme mikro bylinky!

A ja Vám prajem dobrú chuť 😉

…s láskou Ali

You may also like

Leave a Comment