Lečo so šunkou

by Ali

Zeleninové lečo so šunkou som si vymyslela v lete, v sezóne cukety, cherry paradajok a papriky.

Toto je pre mňa leto. Keď si úrodu zo záhradky rýchlo šupneš na panvicu, povieš si, že nechceš dlho variť a teda ako bielkovinu sa rozhodneš len vybrať z chladničky vysokokvalitnú šunku a do 15 minút máš večeru na stole:)

Tento recept je ideálnou rýchlou voľbou na leto. Keď sa Ti veľmi ale ani vlastne Ti moc nechutí. Len tak, niečo ľahučké si dať.

Na dve porcie budeme potrebovať:

1 stredne veľkú cuketu

3 biele papriky

2 hrste cherry paradajok

1 cibuľa

vysokokvalitná šunka (množstvo podľa chute)

soľ, korenie

Pracovný postup:

Na olivovom oleji si zľahka opražíme nakrájanú cibuľku. Cuketu si umyjeme, pozdĺžne prerežeme a krájame na polmesiačiky (Ja som fanúšikom zeleniny nakrájanej na rustikálne kusy, veď nech ju je cítiť. Ak máte radi menšie kúsky, pokojne si ju nakrájajte na menšie, je to v poriadku.) Papriku a cherry paradajky si rovnako premyjeme a nakrájame. K cibuli si na panvicu pridáme papriku, rajčiny (pokojne aj zopár v celosti) a na záver pridáme cuketu. Táto letná zelenina priam sama srší tým, že nám pustí vlastnú šťavu, do ktorej môžme  ku koncu pridať tenký plátok masla a vznikne nám krásna, lahodná omáčka s chrumkavou zeleninkou. Na druhej panvici si na kvapke olivového oleja osmahneme  šunku, nakrájanú na kocky a pridáme ju do zeleninovej panvice. Všetko zľahka premiešame, podľa chute osolíme, okoreníme a môžme papať 😉

Dobrú chuť!

…s láskou Ali

You may also like

Leave a Comment