Pýtate sa kto je to ten Pán panko ? Ide o japonskú strúhanku, ktorá má úplne rovnaké využitie ako naša známa klasická strúhanka. Japonská Panko strúhanka má však hrubšiu štruktúru a tým vyzerá ako drobné vločky. Panko sa vyrába z čerstvého bieleho chleba a pomelie sa alebo strúha nahrubo. A čím je japonská strúhanka v kuchyni tak zaujímavá? Hneď z dvoch dôvodov. Po prvé pri vyprážaní nenasiakne zďaleka toľko tuku a za druhé je výsledný pokrm oveľa chrumkavejšie. Názov Panko je odvodený z portugalského či španielskeho prekladu slova chlieb (pán) a japonskej prípony -ko, ktorá znamená múku. Panko strúhanka sa vyrába po celom svete, najmä však v ázijských krajinách.
Pripravíme si spolu poriadny crispy chicken wrap.
Tento wrapík som si pripravovala ako snack na túru, takže je to opäť veľmi rýchla záležitosť.
Na 1 kus pána Panka, budeme potrebovať:
1 celozrnnú tortilla placku
1/3 z kocky údeného tofu
3PL pánko strúhanky
1 PL francúzskej horčice
1 paradajka
šalát ľadový
červená kapusta
..aa šikovné ruky:)
Pracovný postup:
Začneme tým, že si klasickú tofu „kocku“ rozdelíme na tri časti a jednu z nich použijeme. Budeme ju krájať na úzko a teda asi na 6 kociek, ktoré si jednoducho obalíme v panko strúhanke. Pripravíme si panvicu s kvapkou oleja, na ktorej smelo vyprážame naše tofu kocky. Nemusíme sa báť, panko strúhanka na tofu krásne drží a preto, nepotrebujeme žiadne vajíčka či múku a tak isto najväčší benefit pánko strúhanky je, že počas procesu vyprážania statočne odoláva akýmkoľvek tukom. Nenasiakne žiaden olej:) Vyprážame 2 minútky z každej strany.
Medzitým si nakrájame ľadový šalát, paradajku. Nastrúhame si červenú kapustu. Pripravíme si tortilla placku, ktorú po celom obvode zľahka potrieme francúzskou horčicou a do stredu uložíme tenkú vrstvu ľadového šalátu, poukladáme kolieska paradajky a nastrúhanú kapustu. Navrch už môžeme ukladať čerstvo vysmažené tofu.
Placku rolujeme tak, že najskôr preložíme z pravej a ľavej strany asi 3 cm dnu a následne už len rolujeme:)
Dobrú chuť!
…s láskou Ali