„A taký falošný tatarák zo zemiakov poznáš ?“ Spýtala sa ma Janka, keď som bola na návšteve u Jimmyho. Začala mi ho opisovať a tak ma dostala na jeho chuť, že som si musela vypýtať recept.
Že vyskúšam a prinesiem. A tak sa aj stalo.
Teta Janka mi dala fakt skvelý typ, ako využiť zemiaky v netradičnej a predsa chutnej kombinácií. Za čo jej ďakujem:)
A teraz si poďme spolu takýto tatarák vhodný aj pre vegetariánov pripraviť.
Budeme potrebovať:
2 zemiaky varené v šupke
1 menšia cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1PL horčice
1PL kečupu
1PL olivového oleja
worčestrová omáčka
soľ, korenie, mletá sladká paprika
chlebík na hrianky
Pracovný postup:
Uvarené, vychladnuté zemiaky v šupke si očistíme a pretlačíme cez sitko. Cibuľku si najemno rozmixujeme. Cesnak prelisujeme. K zemiakom pridáme cibuľu, cesnak, horčicu, kečup, olej a všetky ostatné koreniny. Všetko spolu si dobre vymiešame a odložíme do misky na hodinku do chladničky. Servírujeme buď na hrianke alebo ak máme, čerstvý, chrumkavý, voňavý ( kváskový) chlebík ! Perfektne chutí, ak si navrch dáme mikro bylinky!
A ja Vám prajem dobrú chuť 😉
…s láskou Ali