Bezlepkový mocha brownie

by Ali

Brownie musí byť známy každému milovníkovi čokolády 🙂

 Ak máte chuť na jedno zahryznutie cítiť kopec čokolády s jemným tónom kávy, mám pre Vás tip na dezert, ktorému dozaista neodoláte!

Tento brownie koláčik si okamžite zamilujete! Je bez múky, čiže určite poteší aj všetkých celiatikov a naviac je hotový za menej ako tridsať minút!

Na prípravu 8 -10 kúskov budeme potrebovať:

130g chia semiačok

150ml  agáve sirupu

1/2 ČL bezfosfátového prášku do pečiva

150g masla

3 kopcovité lyžice kakaa

40g 80% horkej čokolády

4 celé vajíčka

3PL dlho luhovanej kávy

štipka soli

Pracovný postup: 

Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.

V miske si zmiešame chia semiačka, prášok do pečiva, agáve sirup a soľ. Túto zmes si odložíme bokom na neskôr.

V hrnci si rozpustíme maslo a preosiate kakao. Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť. Postupne zašľaháme vajíčka a kávu. Pridáme zmes s chia semiačkami a miešame, kým sa nám všetko krásne prepojí. Nalámame si čokoládu na malé kúsky a teraz je čas, aby sme ju pridali do zmesi.

Pripravíme si malý plech v tvare štvorca, prípadne malú (akú máme) zapekaciu misku. Vystelieme jej dno papierom na pečenie a postupne do nej lejeme nami pripravenú čokoládovú zmes. V rúre pečieme 25 minút na už spomínaných 180 stupňoch. Je dôležité brownies neprepiecť. A to zistíme tak, že na jeho povrchu sa nám pri správnom pečení, začne tvoriť akokeby krustička, ktorá sa bude dvíhať a špáratkom si ľahko overíme, či je hotový aj zvnútra. Správne upečený brownies je vtedy, keď po vpichu špáradla sa na jeho povrchu objavia ešte vlhké kúsky, no špáradlo by nemalo zhnednúť od surového cesta.  

Najlepšie chutí vychladnutý, preliaty bielym jogurtom s malou ovocnou bodkou na jeho vrchu.

Ak sa rozhodnete brownies nezdobiť, skladujte vo vzduchotesnej nádobe, aby nevyschol.

P.S. chia semiačka v ňom sú príjemne křupavé (toto je ten správny výraz), naozaj Vám bude chutiť! 😉

Nechajte sa inšpirovať 😉

Prajem Vám dobrú chuť!

…s láskou Ali

You may also like

Leave a Comment