Medové krúžky

by Ali

Tieto medové krúžky obaľované v škorici sú jedny z mojich obľúbených. Aj preto,že milujem všetko či už s vôňou alebo príchuťou škorice. 

Ktorá vôňa či chuť u Vás prebúdza zmyslami Vianoce ? 😉

Dozaista by to ešte mohol byť perník, klinčeky, kardamón, vanilka. Možností je nekonečno.

Nech si každý nájde tú svoju. Ale ak ste milovníkom škorice rovnako ako ja, verím, že sa Vám zapáčia tieto sušienky, ktoré som obohatila o ich výživnejšie zloženie a teda, hlavnou ingredienciou bude bio špaldová múka. V tomto recepte som použila bezfosfátový kypriaci prášok, obsahuje vínny kameň a naše vianočné dobrotky robí nadýchanejšími 😉 

V nepsolednom rade je vhodný aj do bezlepkového pečenia. 

Na prípravu medových krúžkov (70-100 kusov, v závislosti od veľkosti vykrajovatka) budeme potrebovať: 

500g bio špaldovej hladkej múky (bielej)

50g masla

200g medu

100g hroznového cukru

2 vajíčka

1PL perníkoveho korenia

1 bezfosfátový prášok do pečiva

2 balíčky škoricového cukru

4ČL cejlónskej škorice

Pracovný postup:

Maslo, med a cukor si zmiešame a zahrejeme k bodu varu (no nevaríme!). Odstavíme zo sporáka a zmes si necháme trošku vychladnúť. Do vychladnutej hmoty pridáme preosiatu múku, bezfosfátový prášok do pečiva, perníkove korenie a vypracujeme cesto. Po vypracovaní cesta, ho necháme 30 minút odpočinúť. 

Z cesta si následne vyvaľkáme 3-4mm hrubý plát a vykrajujeme krúžky. Pečieme pri teplote 170 stupňov približne 10-15 minút. Hotové krúžky potierame rozšľahaným vajíčkom a hneď obaľujeme v škoricovej zmesi (2 škoricové cukre+4ČL cejlónskej škorice).

A teraz sa smelo do nich zahryznime a vychutnávajme 😉

Vôňa z týchto sušienok omámi nielen Váš domov ale i okolitých susedov 🙂

P.S. tieto medovníkové krúžky sú na štýl sušienok a preto neočakávajme od nich, že budú mäkkučké ako medovníčky, nebudú. Sú príjemné na zahryznutie, také akurát.

Skladujeme vo vzduchotesnej nádobe.

…s láskou Ali

You may also like

Leave a Comment