Ak milujete ikonické Reese ´s, zamilujete si okamžite aj tento dezert!
Kombinácia tmavej čokolády a arašidového masla nechutí v žiadnom dezerte lepšie ako práve v tomto.
Tak a čo budeme potrebovať na prípravu týchto nepečených rezov ?
200g mandľovej múky
180g masla
380g arašidového masla (crunchy)
1ČL vanilkového extraktu
100g 90% horkej čokolády
Pracovný postup:
V miske si rukami vypracujeme základ pre korpus. Mandľovú múku vymiešame s maslom izbovej teploty, pridáme 150g arašidového masla a vanilkový extrakt. Vymiešané cesto natlačíme na dno formy vystlanej pečiacim papierom (bude sa nám dezert ľahšie z formy vyberať). Formu s korpusom na malú chvíľu odložíme do chladničky.
Vo vodnom kúpeli si roztavíme čokoládu, ktorú vymiešame so zvyšným arašidovým maslom (230g) a nalejeme na korpus.
Necháme v chladničke zatuhnúť, ideálne cez noc. Krájame na štvorce.
Dobrú chuť!
…s láskou, Ali